Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Με την ευκαιρία της τέλεσης των ολυμπιακών αγώνων στο πεκίνο κυκλοφορησαν τα παρακατω σκίτσα με σκοπό να καταγγειλουν τις εκτελέσεις ανθρωπων στη κίνα, που εν έτει 2007 συνεχιζονται με αμείωτο ρυθμο. Είλικρινα δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που δικαιούται να αποφασίσει το θάνατο ενός ανθρώπου με τη κάλυψη μάλιστα του νόμου.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Η Κίνα διαθέτει την μερίδα του λέοντος στις εκτελέσεις. Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας κάνουν λόγο για 1010 εκτελέσεις κατά τη διάρκεια του 2006. Όμως, η Διεθνής Αμνηστία υπογραμμίζει ότι ο πραγματικός αριθμός ενδεχομένως να ανήλθε σε περίπου 8 χιλιάδες. Στο Ιράν εκτελέστηκαν 177 άνθρωποι, στο Πακιστάν 82, ενώ στις ΗΠΑ 53.

Η Διεθνής αμνηστία σε συνεργασία με τη Human Rights Watch αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί και αναμένουν την εκτέλεση της θανατικής ποινής, στο τέλος του 2006 είναι μεταξύ 19 και 25 χιλιάδες.


Τρόποι εκτέλεσης της θανατικής ποινής

Έξι είναι οι πιο διαδεδομένοι τρόποι εκτέλεσης της θανατικής ποινής από το 2000:

Αποκεφαλισμός σε Σαουδική Αραβία και Ιράκ

Ηλεκτρική καρέκλα στις ΗΠΑ

Κρεμάλα σε Αίγυπτο, Ιράν, Ιαπωνία, Ιορδανία, Πακιστάν και Σιγκαπούρη

Θανατηφόρος ένεση σε Κίνα, Γουατεμάλα, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη και στις ΗΠΑ

Πυροβολισμός σε Λευκορωσία, Κίνα, Σομαλία, Ταϊβάν, Ουζμπεκιστάν και Βιετνάμ

Λιθοβολισμός σε Αφγανιστάν, Ιράν και Νιγηρία

Πηγές: ΟΗΕ, Διεθνής Αμηστία, Human Rights Watch


Οπως καταλαβαίνουμε ανάλογα με το πόσο πολιτισμένη είναι καθε χώρα διαμορφώνεται και ο τρόπος θανατωσης. Ξεκινάμε απο την ένεση(γιατί είμαστε πολιτισμένοι και "προσφέρουμε΄" ανώδυνο θανατο στον καταδικο)και καταλήγουμε στον λιθοβολισμό(!!!).

13 σχόλια:

an205 είπε...

Ο πιό πολιτισμένος τρόπος θανατωσης: Λασπολόγιο μέσω "παραθύρων" τηλεόρασης και διασυρμός μέχρις εσχάτων κι αν εκ των υστέρων αποδειχθεί ότι ο "κατηγορούμενος" δεν είχε καμία σχέση με το "φόνο" (ή μ'αυτό που του προσάπτουν τέλος πάντων) δεν τρέχει και τίποτα, παρασύρθηκε ο/η δημοσιογράφος/παρουσιαστής/ρια και φταίνε οι άλλοι που τους παρέσυραν οι ίδιοι ούτε συγνώμη ούτε τίποτα...
Κι αυτός είναι ένας θάνατος που τον νιώθεις, τον βιώνεις γιατί σωματικά τουλάχιστον, βιολογικά, είσαι ακόμα ζωντανός...

Unknown είπε...

συγχαριτήρια για το Post,

χαίρομαι να βλέπω πόσοι τρόποι υπάρχουν για να αφυπνιστούμε λίγο για όλα αυτά τα τερατώδη που γίνονται στον κόσμο...

ευτυχώς στο μουσείο κινηματογράφου
είχα κι εγώ τη χαρά να συμμετέχω στις υπογραφές που μαζεύτηκαν υπέρ της διεθνής αμνηστίας (και άλλων τέτοιων θεμάτων)

φιλάκι γλυκό αν ακούς

_Κυβέλη_

αν ακούς είπε...

an205/// είναι καιρός τώρα που εχω χάσει την υπομονή μου με όλους αυτούς.είναι καιρος που ΄θέλω να κάτσω να δω μια είδηση στην τηλεόραση και δεν μπορώ να σταθώ σε κανένα κανάλι. εχουν χάσει τα όρια πια και λυπάμαι για εμάς που δεν τους γυρίζουμε επιτέλους τη πλατη...τα σιχάματα...


κυβέλη/// διατηρώ τις αμφιβολίες μου πια για τη δυνατότητα αφυπνισης που έχουμε ως ανθρωποι.
περιμένω κι εγώ το "ως εδώ" που θα πουμε μαζικά. ελπίζω πρωτα απ'όλα για τη δική μου αφυπνιση.
σε φιλώ, καλή μας εβδομάδα.

Фе́ммe скатале είπε...

Επισης στις ΗΠΑ αν θελεις να καπνισεις πριν πεθανεις πλεον απαγορευεται γιατι ο χωρος ειναι ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ. Ασχετο καπως αλλα ολη αυτη η τραγικοτητα εχει αγκαλια μια γελοιοτητα και δεν ξερω τι με αηδιαζει πιο πολυ

maya είπε...

πάγωσα με τα σκίτσα.
και τα στοιχεία μια τρομαχτική πραγματικότητα που δεν μαθαίνουμε χάριν μικροκοσμικών ειδήσεων...

εγώ έχω κόψει να "βλέπω" ειδήσεις. μόνο διαβάζω απο το ιντερνετ επιλεγμένα θέματα. το ξέρω οτι γκετοποιούμαι αλλά δεν μπορώ να αφεθώ στην βρώμα πια.

φιλιά καλημέρας
χχχχχχχχχχχχχχ

αν ακούς είπε...

adouaneta/// αλήθεια...σ'αυτή τη περίπτωση το γέλιο το ακολουθει ο θυμός...απίστευτη γελοιότητα.
(καλά ξηγήθηκες με τα comments)

maya///μας έχουν βάλει σε ένα χρυσό κλουβί και ζούμε νομίζοντας οτι όλα βαίνουν καλώς. ποτέ ο ανθρωπος δεν ήταν τόσο παρτακιας όσο τώρα. πρέπει να ψαχνεις για να μαθαίνεις πια και αυτό το νόημα εχουν αυτά τα post.

Dee Dee είπε...

ΜΠΑΙΝΩ, ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΞΑΝΑΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΟΚΑΡΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΤΙ, ΣΥΓΝΩΜΗ!

γιάννης φιλιππίδης είπε...

Συγκλονιστικός ο τρόπος εκτέλεσης, σφαίρα στην καρδιά η σειρά των σκίτσων που παραθέτεις. Και αφοπλιστικός συνολικός αριθμός όσων θανατώνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και τα μάτια μας; Μάτια ερμητικά κλειστά σ’ ένα φαινόμενο κοινωνικό, που θα θέλαμε πολύ να μην υφίσταται, αλλά εμείς, μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς; Ή για το πω πιο απλά: μπορούμε να νιώσουμε κάτι εμείς…

φιλί καληνύχτας

υγ. Κάτι ακόμα που είδα πρόσφατα στο νετ, αφορά την Κίνα και τον τρόπο που σκοτώνουν τα ζώα για ν’ αφαιρέσουν τη γούνα τους. Κι αυτά παραμένουν ακόμα ζωντανά. Είναι πολύ σκληρό αλλά ίσως πρέπει να το δουν όλοι τελικά. http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_farm&Player=wm&speed=_med

υγ2 και φαντάσου λέω πως θα θελα να πιστεύω ότι οι άνθρωποι θανατώνονται μονάχα στα πεδία των μαχών, τι φοβερή πλάνη…

Dee Dee είπε...

Γιαννη δεν μπορεσα να δω το βιντεακι αλλα εβλεπα προχθες στην τηλεοραση κατι παρομοιο.......και πως αντεδρασα;;;; στρουθοκαμηλισμος, δεν το αντεξαν τα ματια μου, μεγαλωσα με 5 σκυλια αδεσποτα και θα μπορουσα να μπω απο την τηλεοραση να κανω φονο και να περασω την υπολοιπη ζωη μου στη φυλακη!

αν ακούς είπε...

γιάννη/// όλα εμπεριέχονται σ'αυτό που έγραψες. "Μπορούμε να νιώσουμε κάτι εμείς;" Μπορουμε άραγε πια ή έχουμε χασει αυτό το στοιχείο που μας κάνει ανθρώπους; γιατί κάτι τόσο απάνθρωπο όπως αυτο που επισης περιγράφεις μας αφήνει αδιάφορους ή το πολύ να μας απασχολήσει 5 λεπτά;το έγραψα και πιο πάνω. ελπίζω πρώτα στη δική μου πραγματική αφυπνιση για να μπορω να ελπίζω και για τους υπολοιπους.


dee dee/// στρουθοκαμηλισμός είναι η ασθένεια της εποχης σε μορφή επιδημίας.οι περισσότεροι αυτό κανουμε και στο τέλος το ξεχνάμε. δεν είναι ολοι καλά επειδη είμαστε εμείς γλυκιά μου. αν κοιτάξεις γυρω υπάρχουν πραγματικά προβλήματα. εμείς απλα τα εφεβρίσκουμε. φιλια πολλα.

χ@χΛιΔάΚι είπε...

Άνοιξες μεγάλο θέμα τώρα....μην πω στο πως συμπεριφέρεται στα ζώα η χώρα που θα φιλοξενήσει Ολυμπιακούς!
Αλλά όλα μεταφράζονται σε παράδες.....ακόμα και η συνείδησή μας.

αν ακούς είπε...

χ@χλιδακι/// ετσι οπως τα λες. και καλα αυτοι, εμεις πως επιτρεψαμε να κοιμηθει η συνειδηση μας τοσο βαρια. πως;

arcana είπε...

και οχι μόνο τους εκτελούν στην κίνα, αλλά εάν θέλουν οι συγγενείς να πάρουν το πτώμα πρέπει να πληρώσουν και το αντίτιμο της σφαίρας, έτσι γιατί ο εξευτελισμός συνεχίζει και μετά θάνατον