Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

THEY SAY JUMP, YOU SAY HOW HIGH...


Λοιπόν, τέρμα οι μαλακίες… παιδιά να σοβαρευτούμε.
Να κόψουμε αυτά πο
υ ξέρουμε και να βοηθήσουμε λίγο τη κατάσταση…
Οι άνθρωποι έχουν προβλήματα κι εμείς κοροϊδεύουμε.
Η εκκλησία μας έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Τα ασφαλιστικά ταμεία μας έχο
υν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Οι βουλευτές μας δεν μπορούν πια να πληρώνουν 10 φιλιππινεζους ο καθένας και πλέον έχουν 9….κατά
ντια…
Τα σκάφη έχουν εξωφρενικό κόστος συντήρησης.
Ευτυχώς που το κόστος για το service των porche cayenne το καλύπτει το leasing γιατί πώς να τη συντηρήσουν οι γιάπηδες μας;
Ξέρεις τι είναι να συντηρήσεις 7 αυτοκίνητα, 12 σπίτια; Ξέρεις πόσο υπηρετικό προσωπικό χρειάζεται να πληρώνεις; Ε μαλακάκο;

Εγώ ξέρω γιατί ήμουν στη δούλεψη τους 6 χρόνια…. Μου γυρνάνε τα άντερα… ανακατεύομαι μόνο που τα σκέφτομαι.

Θείτσες, όταν τα τινάξετε αφήστε στο πνευματικό σας και στην ενορία σας ΚΑΙ εσείς τα σπιτάκια σας να τα νοικιάσουν ΚΑΙ αυτά γιατί ΌΛΟ αυτό το φαγοπότι δεν έχει τέλος…
ΡΕ, πριν από δύο χρόνια νοίκιασα ένα γραφείο για μια δουλειά στο κέντρο του Πειραιά, πιο κέντρο δεν γίνεται.
Η πολυώροφη αυτή πολυκατοικία ανήκει στην εκκλησία, όπως φαντάζομαι και η μισή Ελλάδα.
Όταν πήγα στη λογίστρια μου το συμβόλαιο, μου λέει ανυποψίαστη
«ρε Λεωνίδα, το συμβόλαιο δεν έχει ΑΦΜ του ιδιοκτήτη»…

Πώς να έχει βρε Καίτη; Φορολογείται η εκκλησία; ΜΑΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ.
Έχετε αναλογιστεί πόσα ενοίκια εισπράττουν οι τράγοι ΜΑΥΡΑ;
Πόσα έσοδα έχουν που δεν δηλώνονται πουθενά;
Το ξέρετε ότι στη Μονή Πετράκη απασχολείται πολιτικό προσωπικό για τις ανάγκες της «επιχείρησης»; Το ξέρετε ότι στη Μονή Μεγάλου Μετεώρου υπήρχαν πριν από 7 χρόνια που πήγα μόνο 30 μοναχοί (ο θεός να τους κάνει) και οι υπόλοιποι είναι πολίτες που δουλεύουν στα εμπορικά καταστήματα και τα μουσεία που υπάρχουν μέσα στη Μονή;
Ένας μάλιστα πήγε να μας φέρει τη αστυνομία γιατί φωτογραφίσαμε μια παραδοσιακή στολή ενώ θα έπρεπε να αγοράσουμε αυτές που πουλούσαν εκεί (σαφέστατα χωρίς ταμειακή μηχανή)… για να μην αναφέρω ότι πλήρωσα 500 δραχμές εισιτήριο για να μπω στη Μονή και η αμέσως επόμενη εικόνα ήταν να φοράνε φούστες στις γυναίκες που φορούσαν παντελόνι για να μη προσβάλουν τον άγιο αυτό χώρο, τρομάρα τους.




Στον ίδιο όροφο με το γραφείο που νοίκιασα λοιπόν υπήρχε και ένας ηλικιωμένος ζωγράφος, αδύνατος και ταλαιπωρημένος από την ανέχεια. Του έκαναν έξωση και τον πέταξαν στο δρόμο γιατί δεν είχε να πληρώσει.
Στεγνά.
Η εκκλησία μας. Στ’αρχίδια τους τι θ’απογίνει και που θα μείνει αυτός ο ταλαίπωρος άνθρωπος.
Θα βάλει μάλλον ο θεός το χέρι του.

Ρε πούστη και το γραπτό δεν έχει ένταση… μου έρχεται να βάλω τις φωνές όταν πάω σαν εργοδότης να πληρώσω τις εισφορές μου στο ΙΚΑ και οι ουρές στα ταμεία φτάνουν μέχρι τον κάτω όροφο (δεν κάνω πλάκα) και μετά γυρίζω σπίτι και ακούω στις ειδήσεις ότι τα ταμεία δεν έχουν λεφτά.

Που είναι τα λεφτά που πληρώνουμε τόσα χρόνια ρε καριόλια; Γίνανε σκάφη και γεμίσατε τις μαρίνες της αττικής. Αυτό έγιναν. Μέσα σε λίγα χρόνια γέμισαν όλες οι μαρίνες και έφτιαξαν κι άλλες για τις αυξημένες ανάγκες (Φάληρο, φλοίσβος, Λαύριο).
Κι εμείς πάμε στο βενζινάδικο και φοβόμαστε να πούμε «γέμισέ το».


Και ο Αλογοσκούφης θέλει λέει να δώσει 28 δις στις τράπεζες για να τονώσει την αγορά και να κινηθεί το χρήμα...γιατί ρε αλήτη; γιατί όπως σωστα λέει και η afrodiet δεν τα δίνεις απ' ευθείας στο κόσμο με ένα πολυ μικρό επιτόκιο παρα τα δίνεις στις τράπεζες για να μου το δώσουν εμένα τοκογλυφικά με 20 τοις εκατό; ΕΕΕΕ;;;


Πολύ τσαντίλα μ’εχει πιάσει για όλη αυτή τη προβατίλα που αναδύουν τα κορμιά μας. Πολύ.
Έχουμε πιάσει ένα laptop όλοι και λέμε τη μαλακία μας, κάνουμε δήθεν και καλά αντιδραστικά γκρουπάκια στο facebook και τους κάνουμε αέρα στα καλαμπαλίκια τους…αντίδραση του κώλου.

Πήγε μια φίλη σήμερα σε ένα κωλομπατσάδικο να ζητήσει ένα κωλομπατσοχαρτο, της μιλούσαν όλοι λες και είχαν μπροστά τους σκατά.
Της λένε « κάνε την αίτηση και έχει διαδικασία έγκρισης 4 μέρες»
Λέει «4 μέρες;» μονολογεί «Ελλάδα»
Το ακούει ο κωλογαμοσιχαμενομπατσος και λέει « τι είπες; Τι είπες κυρία μου; Ελλάδα; 7 μέρες. Έλα σε 7 μέρες να το πάρεις.»





Υ.γ. μη φοβάστε αδέρφια, έρχεται ο Γιωργάκης.

16 σχόλια:

tk είπε...

δεν εχω να πω κατι προς το παρον, απλα αφηνω το στιγμα μου αδερφε.

ΝΑΙ, ημουν κι εγω εδω!!!!

ειπαμε τιποτα δεν ειναι τυχαιο...

το νου μας...

Αθανασία είπε...

η ειναι παραλληλες οι εξαρσεις ολων σε αυτο το παρεακι,η ειναι κανας γαμωπλανητης αναποδα..

κι εγω καπως ετσι ειμαι φιλτατε.αλλα ειμαι τοσο απηυδησμενη που δεν μπορω ουτε να γραψω,ουτε να το συζητησω...υπολογιζα ποσα θα παρω αυτον τον μηνα και ποσα θα δωσω,και ειμαι και μειον 40 ευρω,και δε μενει σαλιο για τις γιορτες....

και ειμαι και απο τους προνομιουχους που δεν ζουν με 700 ευρω,γιατι ειμαι και ειδος πολυτελειας.....μη γαμ******

δεν εχει ουτε υπομονη πια. εχασε και ο θρυλος

JoaN είπε...

Άντε να διαβάσω όλα αυτά τα ωραία μαζεμένα, παρόλο που τ' αποφεύγω γιατί βγάζω σπυριά. Αλλά και φωτογραφίες? ε εεεΕΕΕΕΕ πάει πολύ! Άσε που μπορεί να είναι γρουσουζιά για το μπλοκ σου ! :P

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Και ο τίτλος γάντι! Άκουσα καλά και δεν παράκουσα! Τις καλησπέρες μου

aeritzis είπε...

Δε φταίει κανείς άλλο καλέ μου φίλε παρά μόνο εμείς οι ίδιοι. Σε κάθε εκλογές τρέχουμε για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Να τα λουστούμε τώρα. Το μόνο που μας νοιάζει, όπως πολύ σωστά αναφέρεις, είναι να τροφοδοτούμε το facebook μας και να μ@λ@κιζόμαστε με τους 600 φίλους μας που έχουμε!!
Καλά να πάθουμε ρε!!!
Σκέφτηκε κανένας ρε τη δημόσια παιδεία και να κάνει κάτι γιαυτήν?από την παιδεία ξεκινάνε όλα. Την παιδεία που πέρνουμε μέσω της εκπαίδευσης και μέσω του σπιτιού κ της οικογενείας μας.Άλλο κακό και αυτό: η σύγχρονη ελληνική οικογένεια.Ο πλήρης ορισμός του σύγχρονου μπουρδέλου!

δε λέω άλλα και ζητώ συγνώμη για το έντονο ύφος μου.

καλή συνέχεια στον όποιο αγώνα του καθενός

αν ακούς είπε...

αδερφε /// τιποτα ποτε στη τυχη.



αθανασια /// μας εχουν κανει να παραμιλαμε... μετραμε πως θα βγει ο μηνας...αν ειναι δυνατον... και μη το συζητας για τον θρυλο... επρεπε να ησουν απο μια μερια στο μαγαζι.
ειχα δυο πελατες βαζελους. αυτοι την πληρωσαν. και καλα τον εναν τον ηξερα, ο αλλος ο φουκαρας τα ακουσε χοντρα. μαλλον δεν θα τον ξαναδω στο μαγαζι...

αν ακούς είπε...

joan /// η εικονα εχει το λογο της, ειναι ασχημοφατσες και γρουσουζηδες αυτο ειναι αληθεια. αλλα μεγαλυτερο γκαντεμοσκυλο για το blog μου δεν υπαρχει.



κοπελα με το καναρινι φορεμα /// καλησπερα, κι ελπιζω πραγματι να ακουσες καλα. οπως ολοι μας.





αεριτζη /// τι ζητας συγνωμη; γιατι το δικο μου υφος ειναι πιο ευγενικο; αλλα και πως να ειναι αλλιως; αφου φτανεις σ'αυτη τη κατασταση και συνειδητοποιεις οτι αποκλειστικος υπευθυνος εισαι εσυ ο ιδιος και η ανοχη σου στα παντα... γενια της καφετεριας...

afrodiet είπε...

Τιι;; Έχεις πάει εσύ σε Μονή;
(:-/

Τίποτα δεν τους κάνουμε, γιατί κι εμείς έχουμε βολευτεί.

Τελικά οι πολιτικοποιημένες κοινωνίες εμπνέονταν από τις πολιτικές μορφές ή αυτές ενέπνεαν κάποιους να πάρουν αυτό τον ρόλο;

Δεν ξέρω.
Πάω κι εγώ να συμμετέχω τουλάχιστον σε ένα γκρουπ στο φέισμπουκ γιατί δεν έχω κι άλλη πρόταση.

tzotza είπε...

καλημεεεερα Λεωνιδα μου!!!!!!

ειπα και γω να ξαναερθω απο δω και να φανω (παντα περνουσα να ξερεις..απλα δεν σχολιαζα...)
με το σημερινο θεμα, νομιζω πως απλα θα πω πως wow!!!!
εγω θελω να εισαι καλα φιλο μου γλυκο!!!
μου λειψατε ολοι να ξερεις!!!

σε φιλω γλυκα!!!
:)

ps. πρεπει να σε ρωτησω κατι φιλο μου 'γιατρε' μου...το παλικαρι μου τωρα το εχει ριξει στο ρεμπετικο..εκει που ξυπναγα με τους kreator (και εχω παθει τρελλο κολλημα με το phobia!!!), τωρα ξυπναμε με τον Ζαμπετα και Βεμπο..ειναι σοβαρο γιατρε μου αυτο?ασε που τραγουδαει συνεχεια το 'ημουνα καποτε μεταλας και τωρα ειμαι ρεμπετας!' βεβαια, πρεπει να πω πως εχουμε πια και γκομενα (εκεινη 3 λυκειου, εκεινος πρωτη) και ειναι και οι δυο στην ΚΝΕ..χθες βεβαια ακουγαμε παλι Nevermore εδω στο σπιτικο μας αλλα χτυπησαμε παλι στο καπακι και ενα Ζαμπετα!εχουμε κανει και μια τεραστια τζιβα στο μαλλι και νομιζω ισως τα κανει ολα στο τελος dreadlocks...εχει μπερδευτει το παλικαρι μου λες???(εγω γελαω απλα θελω να μου πεις και συ την αποψη σου γιατι την εμπιστευομαι!!!να ανησυχω???? ;-))))))

South Of The River είπε...

Ρε φίλε γιατί μας το κάνεις τώρα αυτό; Αλλά τι φταις και εσύ; Τα μεγαλύτερα κοθόνια και καθίκια φοράνε κοστούμια και ράσα. Και εμείς αντιδράμε όπως ακριβώς είπες. Από την καρέκλα μας, wireless, χαλάρα και ανώδυνα. Και αν προχωρήσεις σε κάτι πιο δραστικό, γίνεσαι από γραφικός και κολλημένος μέχρι αναρχοαυτόνομος και επικίνδυνο στοιχείο. Γιατί; Επειδή θες αυτά που σου παίρνουν από φόρους και εισφορές (που δεν είπε κανείς να μην τα δώσουμε), να πιάνουν τόπο ρε πούστη, να τα βλέπεις να γίνονται κάτι για όλους!

Άμα αρχίσω με το θέμα δεν σταματάω αδερφέ. Από κοντά τα υπόλοιπα, σου δίνω τον λόγο μου! Κι όπως έγραψα πρόσφατα σε ένα φιλικό μπλογκ παρόμοιου θέματος με την ανάρτησή σου, η επανάσταση πρώτα μέσα μας, και μετά έξω μας. Σε όλα τα επίπεδα.

Σόρυ που σας τα έσπασα bro. Φιλιά!

maya είπε...

αχ μημιφτιανς! μημιφτιανς!

κάποιος το είπε και συμφωνώ:
λίγο γκαντεμιά νάχεις και φωτό τους παπάδες κλπ...
σου χαλάει την ατμόσφαιρα. ε?

φτου όξαποδω!

για όσα λες
πόσο συμφωνώ, πόσο τα παίρνω
πόσο δεν θ'αλλάξει κάτι γαμότο...

καλημέρα
χχχχχχχχχχχχχχχχ

naya είπε...

αφου ερχεται ο Γιωργακης..ησυχασα!!
Εγω εχω αλλη απορια:εφοσον δεν εχει λεφτα ο κοσμος,πως κ τα μαγαζια ειναι γεματα συνεχως??Πως κ αν κανεις μια βολτα στη Ερμου βλεπεις αφηνιασμενους καταναλωτες(κ εγω μαζι τους)να ψωνιζουν μαραφετια που ουτε καν ηξερες οτι υπαρχουν??Παθαμε ολοι μια μαζικη παρακρουση κ ειναι ενας τροπος να αντιδρασης μηπως??Οι καρτες κοπηκαν πλεον.
τι να πω?Θα δουλευω σαν το σκυλι ολη μερα,θα σερβιρω κ κανενα καφε τα βραδια για να μπορω να καταναλωνω κ να αναιρω την μιζερια!
Η γραφειοκρατια ειναι απο αλλο ανεκδοτο.
Σε διαβασα,σε ακουσα κ αντεδρασα.
Σορρυ για το σεντονι..
Καλησπερες αν ακους..

anepidoti είπε...

σε διάβασα και το μόνο που κάμνω είναι να προσμετρώ φωνές...
φωνές που μου ταιριάζουν.
συμφωνώ όσο δεν φαντάζεσαι.

αν ακούς είπε...

afrodiet /// αυτο που λειπει αυτη τη στιγμη και το οποιο ενισχυει την απογνωση μας ειναι η ελλειψη ενος προσωπου που θα εμπνευσει. τα εχουμε ξαναπει εμεις, αν υπηρχε ενα προσωπο που θα ειχε τη δυναμικη να κερδισει την εμπιστοσυνη του κοσμου αυτη τη στιγμη θα ειχαμε ενα φως στο τουνελ...τουλαχιστον αυτο γιατι δεν ξερω για λυσεις...
καποια στιγμη ο Αλαβανος πηγε να κανει κατι και μετα εβαλε τον Τσιπρα...

μια φορα πηγα σε μονη ναι και εγινε επεισοδιο... να δεις οταν παω και στο αγιο ορος...









tzotza /// που εισαι εσυ βρε;;; εεε;;; καλως ηρθες ξανα, και ελπιζω να ξαναρθεις οταν θα ξαναφυγεις και να ξαναφυγεις οταν ξαναρθεις και παει λεγοντας.

δεν υπαρχει κανενα μπερδεμα με το γιο σου. καλα το παει το θεμα. εγω θα ανησυχουσα μονο αν ακουγε βανδη.
ο μικρος το εχει πιασει το νοημα και ασχολειται και με την ιστορια γιατι η μουσικη δεν ξεκινησε με τους kreator. να με ενημερωνεις παρακαλω πολυ για την εξελιξη του λαμπρου αυτου νεου. με τις φασαριες και τις πορειες πως τα παει;

αν ακούς είπε...

south /// ημουν χθες στη πορεια, τι να πω; εχει φτασει ο κομπος στο χτενι. και αυτοι προσπαθουνε να μας αποπροσανατολισουν. εχω την εντυπωση οτι αρχιζουμε να σηκωνομαστε απο τις καφετεριες και κατι παει να αλλαξει. οχι πια κουτοχορτο.
τα παντα μυριζουν μπαρουτι και μπορει να λεμε για τους κουκουλοφορους αλλα χθες ηταν πολλες χιλιαδες κοσμου που ειχαν παει στη πορεια και περιμεναν οτι θα συμβουν ολα αυτα.
που μπορει να μην επιασαν πετρα να πεταξουν αλλα δεν αντεδρασαν κιολας.






maya /// απανταω καθυστερημενα και οι εξελιξεις με εχουν προλαβει. λες να ξυπναμε; δεν ξερω. μπορει ολο αυτο να εχει μια υπερβολη με τη καταστροφη περιουσιων αθωων ανθρωπων αλλα κατι πρεπει να μας πει. αγανακτησε ο κοσμος.

αν ακούς είπε...

naya /// "Θα δουλευω σαν το σκυλι ολη μερα,θα σερβιρω κ κανενα καφε τα βραδια για να μπορω να καταναλωνω κ να αναιρω την μιζερια!"

αυτο ακριβως ειναι το νοημα του καπιταλισμου. το ξερω ακουγεταο πολυ κομουνιστικο αυτο αλλα ετσι ειναι. δουλευουμε σαν σκυλια για να καταναλωνουμε ενα σωρο μαλακιες που μας κανουν να αισθανομαστε in...
το σλογκαν της εποχης ειναι "να περναμε καλα" πως;
με τι ρε; ποσο θα μπορουμε να το κανουμε αυτο;
οπως καταλαβες ολα εχουν οριο και αυτο φαινεται πολυ καθαρα με οσα συμβαινουν αυτη τη στιγμη στην αθηνα. αγωνιστικους χαιρετισμους.



anepidoti /// καλως ηρθες, διαβασες κατι που εγραψα λιγο πριν το μπαμ που ελπιζω να συνεχιστει με καθολικη αντιδραση και πιο ουσιαστικη απο το να σπαμε, ας το δειξουμε αυτο και μια φορα με τη ψηφο μας.