Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

ΘΑ ΞΕΡΑΣΩ

Πολλοι απο σας θα εχετε λαβει αυτο το μειλ...



Αν νομίζεις ότι αυτό που τρως στα McDonald's είναι «κιμάς σόγια»
ή κρέας αλόγου, αφού διαβάσεις αυτά που ακολουθούν, θα ευχόσουν να
είχες φάει τον υγιεινό «κιμά σόγιας» και το μη τοξικό κρέας αλόγου.
Σύμφωνα με πηγές εξουσιοδοτημένες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν,
προέκυψε πρόσφατα, ότι το κρέας που χρησιμοποιούν τα McDonald's για
τα Χάμπουργκερ, προέρχεται από τεράστια «ζώα», χωρίς πόδια και κέρατα, τα οποία τρέφονται μέσω συνδεδεμένων σωλήνων στα στομάχια τους και που στην πραγματικότητα δεν έχουν κόκαλα, αλλά μικρούς χόνδρους που δεν αναπτύσσονται ποτέ.

Όποιοι τα έχουν δει, διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ αντιπαθή πράγματα, διότι πέρα από το ότι παραμένουν ακίνητα για όλη τους τη «ζωή», δεν έχουν μάτια, ούτε ουρά και σχεδόν δεν έχουν τρίχωμα (!), στην πραγματικότητα τα κεφάλια τους έχουν το μέγεθος της μπάλας του τένις και το μόνο που διαφαίνεται είναι αυτό που τους έχει
μείνει για «στόμα». Δηλαδή δεν έχουν αυτά τα οποία δεν μπορούν να μετατραπούν σε τροφή, τα άχρηστα για τις εταιρείες fast food.
Η γενετική παραποίηση την οποία έχουν υποστεί, τα έχει μετατρέψει σε άψυχα αντικείμενα με τρομακτική ζελατινώδη εμφάνιση. Όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να τους αναγκάσει να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους που λένε ότι τα χάμπουργκερ τους έχουν βάση βοδινό κρέας, δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι στα λατινικά «βάση βοοειδών» σημαίνει ΠΡΑΓΜΑ, και ότι παράγουν κρέας ΠΡΑΓΜΑ, οπότε ναι, μπορούν να
λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΩΝ.
Παρόλο που το επιχείρημά τους δεν στέκει και είναι αρκετά δόλιο, η Οικονομική δύναμη είπε ότι το προσυπογράφει, αφού δωροδοκήθηκαν πολλοί άνθρωποι,σε διαφορετικές θέσεις, σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Για αυτό το λόγο, η McDonalds έχει την πολυτέλεια να ανακοινώνει ότι αυτό που
βάζουν στα χάμπουργκερ είναι 100% κρέας που έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΗ, δηλαδή κρέας «ΠΡΑΓΜΑ», εκείνων των πραγμάτων που ξέρουν ότι αφήνουν να μεγαλώνουν σε ψευδό-στάβλους και με Διαδικασίες αμφιβόλου ηθικής.

Αλλά ΠΟΤΕ δε θα δείτε να υπάρχει καμία επεξήγηση ή ανακοίνωση όπου τα McDonald's να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν είναι «Βοοειδών», που είναι η κατάλληλη ονομασία για τον γενικό καθορισμό των ταύρων και των αγελάδων. Το χειρότερο από όλα αυτά, δεν είναι ότι τα McDonalds χρησιμοποιούν τη γενετική παραποίηση για να διατηρήσουν μεγαλύτερη την παραγωγή, αλλά ότι αυτό το κρέας, έχει έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία.
Οι ουσίες και οι τοξίνες που αναπτύσσουν τα «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» που εκτρέφουν τα McDonald's, προκαλούν με το πέρασμα του χρόνου μη αναστρέψιμες ζημιές στην υγεία.

Αν νομίζατε ότι αυτό το κάνουν μόνο τα McDonalds, πρέπει να ξέρετε ότι τα χάμπουργκερ των
McNuggets και των McPollo, γίνονται από τα περισσεύματα της παραγωγής
των KFC (παρακάτω θα διαβάσετε το σημείωμα σχετικά με τα KFC, και θα
μάθετε την ποιότητα «φαγητού» που μας πουλάνε).Τα πρώτα αποτελέσματα
λοιπόν, φαίνονται την επομένη που έχετε φάει χάμπουργκερ των
McDonald's. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, υφίστανται δυσπεψία και
κολίτιδα. Αρχικά φαινόταν ότι αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν ύποπτα αλλά
με το πέρασμα του χρόνου, η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των έμμεσων επιπτώσεων είναι ευδιάκριτη.
Είναι ένα φαινόμενο παρεμφερές με αυτό του AIDS,Εφόσον επωάζεται και παραμένει κρυμμένο για πολλά χρόνια, μέχρι τη στιγμή που λίγο λίγο φανερώνει τις κακοήθεις επιπτώσεις του.

Παρόλο που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, σε μέρη όπως τον
Καναδά, την Αυστραλία και φυσικά τις ΗΠΑ, έχει γνωστοποιηθεί από
επιστήμονες ειδικευμένους στο αντικείμενο, ότι η νόσος του Αλτσχαϊμερ
σχετίζεται με την κατανάλωση χάμπουργκερ των McDonald's, όπως και
άλλες ασθένειες των οποίων η προέλευση δε σχετίζεται με άλλες
αιτίες. Όπως διαπιστώνετε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, και
για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό όλοι να μάθουν, τι ποιότητα
«φαγητού» μας προσφέρουν σε αυτά τα μέρη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πουλάνε κάτι που δεν είναι αυτό που λένε. Μόνο με την πίεση θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε να χρησιμοποιούν τα McDonald's αληθινό κρέας βοδινού και όχι κρέας «ΠΡΑΓΜΑ».

Και το KENTUCKY; Τα KFC έχουν εδώ και χρόνια ξεφύγει από την παράδοση.
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τρώνε στα KFC με θρησκευτική ευλάβεια.
Δεν ξέρουν όμως τι πραγματικά τρώνε. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης
έρευνας για τα KFC που έγινε στο πανεπιστήμιο του Νέου Χαμσαϊρ,
ανακαλύφθηκαν ορισμένα ενοχλητικά γεγονότα. Πρώτα από όλα
παρατηρήθηκε ότι η εταιρεία άλλαξε το όνομά της. Από Kentucky Fried
Chicken (Τηγανιτά Κοτόπουλα Κεντάκι) έγινε KFC.
Μπορεί κάποιοι να πουν, Ε και; Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν λόγω του τρόπου παρασκευής «FRIED»(τηγανιτά). Δεν είναι όμως αυτό. Ο λόγος που μετονομάστηκε σε KFC είναι γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «CHICKEN». Γιατί; Τα KFC δε χρησιμοποιούν «αληθινά κοτόπουλα».

Χρησιμοποιούν γενετικά παραποιημένους οργανισμούς. Αυτά που αποκαλούν
«κοτόπουλα» διατηρούνται ζωντανά μέσω διασωληνώσεων στο σώμα τους που
διοχετεύουν αίμα και θρεπτικές ουσίες στη δομή τους. Δεν έχουν ράμφη,
φτερά ούτε πόδια. Η δομή τους έχει περιοριστεί δραματικά ώστε να
περιέχει μόνο κρέας. Αυτό είναι πολύ καλό για τα KFC εφόσον δεν έχουν
μεγάλο κόστος παραγωγής. Δεν χρειάζεται να τα ξεπουπουλιάζουν, ή να
αφαιρούν ράμφος ούτε πόδια.
Η κυβέρνηση τους υπέδειξε να αλλάξουν όλα τα μενού τους έτσι ώστε να μην αναφέρεται πουθενά η λέξη «κοτόπουλο».
Αν προσέξετε θα το παρατηρήσετε. Ακούστε και τις διαφημίσεις τους.
Εγγυώμαι ότι δε θα δείτε ή θα ακούσετε τη λέξη «κοτόπουλο». Είναι ένα
θέμα αρκετά ενοχλητικό.

Ελπίζω οι άνθρωποι να αρχίσουν να το συνειδητοποιούν και να το μεταφέρουν και σε άλλους.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι για τα Goodys? Να τρέξω σε γιατρούς αν προλαβαίνω. Ήξερα για τα mcdonlalds, είχα διαβάσει για κάποιον που έκανε έρευνα. Νομίζω πως πέθανε στο τέλος. Από την κατανάλωση παρακαλώ. Τί να κάνουμε? Όσο ο κόσμος καταναλώνει δεν θα αλλάξει τίποτα.

vetdino είπε...

καλησπέρα, τυχαία έπεσα στο blog σου φίλε, και απαντώ επειδή το έχω πάρει κι εγώ το συγκεκριμένο mail και είμαι κτηνίατρος... για όνομα του θεού, αυτά είναι παραμύθια της χαλιμάς!!!

κανένα πανεπιστήμιο δε μπορεί να βγάλει τέτοια έρευνα!! δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, ζώα χωρίς πόδια, ούτε διασωληνομένα, ούτε τίποτα...

ειλικρινά, σε ορισμένες χώρες, σε πάρα πολλές εκτροφές, οι συνθήκες εκτροφής των ζώων είναι απαράδεκτες!! υπάρχει νομοθεσία από την ΕΕ που (θεωρητικά) θα συμβάλει στη διασφάλιση της ευζωϊας αυτών των ζώων. αλλά τα παραμύθια αυτού του μαιλ είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

απο εκεί και πέρα, ναι, οι κυμάδες που χρησιμοποιούνται από τα φαστφουντάδικα προέρχονται από τα χειρότερα ποιοτικά κομμάτια που μένουν στο σφαγείο, εγώ έχω να φάω χάμπουργκερ τουλάχιστον 5 χρόνια.

γενικά συμφωνώ πως η κατανάλωση φαστ φουντ είναι ότι χειρότερο. όμως ας μην πιστέυουμε αυτά τα γελοία mail.

φιλικά

Κωνστάντίνος

αν ακούς είπε...

lianne, ο φιλος vetdino στο comment του μας-εν μέρει- καθησυχαζει,γιατι αν είναι αλήθεια όλα αυτά,θέλω να ξερασω όλα μου τα σωθικα και να αγοράσω καινουρια,αφου εχω φαει απειρα τετοια 12 χρονια εργενης.

vetdino, ξέρεις τι φοβάμαι? αυτους τους αμερικανους,αυτοι μπροστα στο κέρδος δεν υπολογιζουν τιποτα, αν προσεξες στο μειλ μιλαει μονο για αμερικανικες εταιρίες,και οπως γραφεις κι εσυ "υπάρχει νομοθεσια απο την ευρωπαική ένωση". και μενα μου φανηκε τραβηγμένο,αλλα αυτούς εκεί τους εχω ικανούς για όλα. μια ιδέα πηρα χθες απο την ταινία FAST FOOD NATION

vetdino είπε...

φίλε, η ταινία έχει απόλυτο δίκιο ως προς τις βλαβερές ουσίες που έχουν αυτά τα προϊόντα. σου λέω εγώ δε θα δώσω χάμπουργκερ στο παιδί μου ή σε φίλο μου ούτε για πλάκα!!

τώρα, το έθεσες σωστά το θέμα ως προς την τεράστια διαμάχη αμερικής-ευρώπης στην αγορά και παραγωγή τροφίμων ζωϊκης προέλευσης. στις ΗΠΑ επιτρέπεται η χορήγηση ορμονών (αυξητικής ορμόνης, β αγωνιστών κ.α.) σε ζώα κατά την πάχυνση ή τη γαλακτοπαραγωγή, κάτι που απαγορεύεται στην ΕΕ. Αποτέλεσμα είναι η ΕΕ να μην εισάγη αυτή τη στιγμή ούτε μισό γραμμάριο κρέας ή γάλα απο τις ΗΠΑ.

Οι ορμόνες συμβάλουν στη ταχύτερη ανάπτυξη των παχυνομένων ζώων που άρα θα πανε νωρίτερα στο σφαγείο καταναλώνοντας λιγότερη τροφή (κέρδος για τον παραγωγό). ή αν μιλάμε για γαλακτοπαραγωγές αγελάδες αυξάνουν την παραγωγή του γάλακτος. Στις ΗΠΑ στα σούπερ μάρκετ στο ψυγείο με το γάλα θα δεις δύο ράφια όπου φαίνετα καθαρά το γάλα από αγελάδες που παίρνουν αυξητική ορμόνη (φτηνότερο) και από ζώα που δεν παίρνουν (ακριβότερο) ο καταναλωτής μετά επιλέγει.

Η ΕΕ κυνηγάει (και καλά κάνει) παραγωγους που παρανόμως μπορεί να χορηγούν ορμόνες στα ζώα, για πάράδειγμα στ βέλγιο το 1998 ή 99 (δεν είμαι 100% σίγουρος)είχε δολοφονηθεί κτηνίατρος που ξεσκέπασε κύκλωμα που διακινούσε ορμόνες για παχυνόμενα μοσχαράκια. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε και οι υπεύθυνη μπήκαν φυλακή. Γνώμη μου είναι πως σήμερα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο να υπάρχουν κατάλοιπα ορμονών σε κρέας που παράγεται στην ΕΕ.

Όμως, κι αυτό οφείλω να το πω, η χρήση συνθετικά παραγομένων ορμονών στα ζώα, εφόσον διακόπτεται η χρήση τους μερικούς μήνες πριν τη σφαγή και άρα δεν ανιχνεύονται καταλοιπα στο κρεας, δεν εχει αποδειχθεί πως μπορεί να βλάψει τον καταναλωτή.

Κάτι ακόμα, το κρεας των μηρυκαστικών (μοσχαρια, αιγοπρόβατα) γνωστό και ως κόκκινο κρέας είναι ούτως ή αλλως βλαβερό για τον άνθρωπο γιατί περιέχει υπέρκορα λιπαρά οξέα μέσα στη μθική μάζα, προδιαθέτει δλδ για καρδιαγγειακά νοσηματα.

Αντίθετα το λευκό κρέας: ψάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, είναι εξ'ορισμού πιο υγιεινό.

αυτάαα

maxim glendower είπε...

σιχάθηκα!Τα KFC μου αρέσουν ρε γαμώτο

vetdino είπε...

ααα κάτι ακόμα, για την "παραγωγή κρέατος στο εργαστήριο" έχει ακουστεί κι αυτό. επειδή δουλεύω εδώ και 3+ χρόνια σε εργαστήριο σε πανεπιστήμιο του εξωτερικου (βέλγιο) και εχω δουλέψει και με κυτταροκαλλιέργιες, η διαδικασία παραγωγής κρέατος στο εργατήριο είναι πολύ δύσκολη και σαφώς αντιοικονομική. κανένας δεν πρόκειται να μπει στον κόπο να διαθέσει στην αγορά τέτοιο προϊόν (που δεν υπάρχει ούτως ή αλλως) τη στιγμή που υπό άλλες συνθήκες τα ίδια τα ζώα παράγουν πολύ φτηνότερα το ίδιο και καλύτερο προϊόν.

τελευταία, με την κρίση των τρελλών αγελάδων, πάρθηκε, επιτέλους, μια πολύ σωστή απόφαση και σταματησε οριστικά και αμετάκλητα η χρήση κρεαταλεύρων και οστεαλεύρων στη διατροφή των ζώων στην ΕΕ αλλά και σε χώρες που έχουν εξάγουν ζωϊκά προϊόντα στην ΕΕ (νέα ζηλανδία κ.α.). επίσης στην ΕΕ από φέτος είναι παράνομη και η χρήση προληπτική χρήση αντιβιοτικων στα παραγωγικά ζώα για την αποφυγή εμφάνισης ανθεκτικών μικροβιακών στελεχών.

αν ακούς είπε...

vetdino, με έκανες σοφοτερο, θα σε συμβουλεύομαι στο εξής,αφού απ'ο,τι βλέπω το κατέχεις το θεμα και λόγω επαγγελματος. να σαι καλα.

αν ακούς είπε...

maxim, εμένα να δεις πόσο μου αρέσουν. αλλα χθες μαλλον ηταν η τελευταία φορα που εφαγα.

vetdino είπε...

να 'σαι καλά ρε φίλε, ότι απορία έχει εδώ: vetdino@hotmail.com

πάντως για το KFC το πρόβλημα δεν είναι η "πρώτη ύλη", που ασφαλώς και είναι κοτόπουλα, όχι αυτά τα περίεργα που λέει το mail, αλλά η διαδικασία παρασκευής!!

το τηγάνισμα και η χρήση κατώτερης ποιότητας φυτικών ελαίων, ξανά και ξανά... εκεί δημιουργούνται βλαβερές ουσίες.

ωραίο κείμενο βρήκα στη wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Fast_food

σωστό και επιστημονικό

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν έχω ακούσει για ζώα ¨πράγματα", έχω ακούσει όμως ότι είναι ΤΟΣΟ Ανθυγιεινά που μπορούν να σε βλάψουν ανεπανόρθωτα, ξεκινώντας από το συκώτι μέχρι όπου μπορείς να φανταστείς.

tk είπε...

Και μετά απαγορεύουν το κοκορέτσι...

Είμαστε καλά? Τρώμε τόσες αηδίες, αναπνέουμε ακόμα περισσότερες και τόσα χρόνια δεν γίνεται τίποτα επειδή παντού υπάρχουν τεράστια συμφέροντα. Και βρήκαν αν απαγορεύσουν το κοκορέτσι!!!!!!!!

ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

an205 είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΚΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ.... ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΕΤΟΙΜΑ" ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ Ή ΜΗ ΦΑΓΗΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;; ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΟΙΌΝΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ, ΤΟΞΙΝΕΣ Κ.Λ.Π. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΠΛΑ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ...

Ανώνυμος είπε...

Αυτον το μυθο παντως με το Κρεας-Πραγμα τον εχω δει στο ντοκιμαντερ Super Size Me με εναν τυπο που εκανε το εξης πειραμα. Ετρωγε επι 1 μηνα αποκλειστικα και ΜΟΝΟ φαστ φουντ και με τη βοηθεια γιατρων μας εδειξε τα αποτελεσματα τα οποια ηταν τραγικα.Μαλιστα καπου στις 20 μερες οι γιατροι τον συμβουλευαν να σταματησει γιατι κινδυνευε να παθει ανεπανορθωτες ζημιες στην υγεια του... Θυμαμαι παντως οτι εδειχνε και κατι μυστηρια κοτοπουλα χωρις κεφαλι και ηταν σοβαρη παραγωγη και μαλιστα αρκετα δημοφιλες οταν βγηκε.Οποιος θελει μπορει να το ψαξει.

αν ακούς είπε...

μορφεα, τα κοκορέτσια δεν έχουν δημιουργησει αλυσιδες καταστηματων...πως να επιβιώσουν?

an205, αυτό σκέφτομαι κι εγω. απο παντου μας έρχεται πλεον. να ρισκάρω λιγοτερο. επειδη λοιπον την έχω ακουσει τελευταια με όλα αυτα,πηγα σε ενα καταστημα βιολογικων προιοντων. δυο χυμοι κι ενα γαλα 12,5 ευρω. πρεπει να κανεις 4 δουλειες για να τα πληρωνεις.

θεραπευτή, την έχω ακουσει τη ταινια, θα είναι η επομενη που θα δω,τωρα που γυριζει. ειμαι σιγουρος οτι θα με κανει ρακος ψυχολογικο. τα τελευταια 12 χρονια έχω φαει τονους απο αυτες τις αηδιες.

Talisker είπε...

Χ Ρ Ι Σ Τ Ε ΜΟΥ!!!!