Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ



Τη Δευτέρα πριν φύγω για την πορεία, ανέβασα στο μπλογκ μια φωτογραφία με κάποιον να πετάει μια Μολότοφ, έγραφα "ήρθε η ώρα".

Όταν γύρισα, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τα σβήσω.

Εγώ εκεί πήγα να συναντήσω τον κόσμο που έχουν την ίδια αγανάκτηση με μένα.
Εκεί πήγα να ενώσω τη φωνή μου με χιλιάδες άλλες, να φωνάξω για τον κωλόμπατσο και το "μαγικό" του όπλο, να τιμήσω ένα δεκαεξάχρονο παιδί που ούτε κατάλαβε πως έφυγε από το μπουρδέλο μας.
Εκεί πήγα για να βρίσω τα παχύδερμα που μας κυβερνούν να τους δώσω να καταλάβουν αυτό που έγραφε η αφίσα της ΓΣΕΕ ότι "δεν αντέχουμε άλλο" και ότι μέχρι εδώ ήταν, τέρμα η ανοχή.

Εκεί πήγα με την κρυφή προσμονή ότι θα δω τις τράπεζες και τα υπουργεία να καίγονται. Ναι.
Ήξερα ότι θα είναι ένα φωτεινό βράδυ από τις φωτιές στα ανάκτορα εκείνων που μας πίνουν το αίμα τόσα χρόνια και όταν φτάνοντας στα προπύλαια είδα ένα σωρό "κουκούλες" είπα ναι! ήρθε η ώρα!!!

λίγα λεπτά αργότερα με τη φανέλα μου στο στόμα και στη μύτη για να μπορώ να αναπνέω και με τα μάτια μου να καίνε από τα χημικά, έμενα βουβός παρακολουθώντας τυφλή βία.
Δίπλα στις τράπεζες σπάγανε περίπτερα και σουβλατζίδικα, μεγάλα πολυκαταστήματα αλλά και μικρές επιχειρήσεις.
Και κάπου εκεί το έχασα. Ανάμεσα σ' αυτούς που είχαν στόχο τις τράπεζες, είχαν μπλέξει και τραμπούκοι ανεγκέφαλοι που βρίσκουν νόημα στη ζωή τους σπάζοντας και ακολουθώντας στρατούς ποδοσφαιρικών ομάδων, μπάτσοι που φόρεσαν κουκούλες και έκαναν την προβοκάτσια τους και όλο αυτό το συνονθύλευμα λοιπόν κατέστρεφε.

Κατέστρεφε την ευκαιρία μας.

Ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία να ξεκινήσει κάτι μεγάλο με την υποστήριξη όλης της κοινωνίας και έκαναν ό,τι μπορούσαν να την στρέψουν εναντίον τους. Εναντίον μας.

Κρίμα.

Σήμερα αντί να μιλάμε για ένα μαζικό κίνημα εναντίον των μεγάλων συμφερόντων που πια έχει δύναμη ορμή και μπορεί αν θέλει να τους καταπιεί, μετράμε ζημιές και μιλάμε για "αντιεξουσιαστές" που βάλθηκαν να καταστρέψουν όσα πολλοί έχτιζαν μία ζωή.

Όμως

Οι αντιεξουσιαστες δεν είναι αυτοί. Δεν υπάρχει τυφλή βία στην πολιτική αντίδραση. Υπάρχει βία αλλά με συγκεκριμένους στόχους. Αν αυτό συνέβαινε, σήμερα όλη η Ελλάδα θα ήταν στους δρόμους και θα διεκδικούσε αυτό που μας ανήκει.

Συμπέρασμα...αφήσαμε μπάτσους προβοκάτορες και ένα τσούρμο βλαμμένα να αποσυντονίσουν το κόσμο και αντί να έχουμε απέναντι μας ως εχθρό μια κυβέρνηση- δράκουλα, ψαχνόμαστε πως θα αντιμετωπίσουμε 100 αλήτες που αύριο θα σπάνε καρέκλες στα γήπεδα.


Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία.






Υ.Γ. 1

Κούγια μαζέψου γαμημένο υποκείμενο γιατί τα μούτρα σου θα ξαναματώσουν και θα πρόκειται ξανά περί "παρεξήγησης"


Υ.Γ. 2

Εσένα βρε Αλέκα τι να σου πω; Ότι για δεύτερη φορά το ΚΚΕ θα προσέφερε βοήθεια στη ΝΔ δεν το περίμενα. αφού δεν ντραπήκατε που τις δηλώσεις σου τις σιγοντάρησε ο Καρατζαφέρης και ο Άδωνις είπε ότι τον κάλυψες πλήρως θα ντραπεις επειδή σου τη λέει κάποιος "αν ακούς";
Αφού δεν ακούς πολλά πολλά χρόνια τώρα συντρόφισσα...

15 σχόλια:

Αθανασία είπε...

τι την κανεις ολη αυτη την οργη ρε λεο μου;;;;;;

εγω εδω που ζω και σε αλλο,παραλληλο συμπαν,ουτε να την καταπιω μπορω,τοση που ειναι

Kwlogria είπε...

Άσε αγορίνα, δε βγάζεις άκρη. Εδώ αναρχικοί λέει και αντιεξουσιαστές πλάκωσαν μαλάκες που έσπαγαν στο άσχετο. Σε λίγο θα βγαίνουν με μπλουζάκια limited edition να τους αναγνωρίζουμε, ποιος είναι ποιος κι έτσι. Πίκρα. Δυστυχία. Κατάντια.

JoaN είπε...

Συμφωνώ και σημειώνω ότι για την "παρεξήγηση" είμαι μέσα!
$^&ΥΗ%Τ%$@^Θ&*^$*~#%&*

anepidoti είπε...

και να πω πως δεν έχεις δίκιο...
έτσι πέρασα, τόθελα, δεν είναι παρεξήγηση.
Εξήγηση είναι.

Talisker είπε...

εγω νομιζω πως ο κοσμος καταλαβε
αν μη τι αλλο αρχισε να καταλαβαινει
οτι εχει δυναμη
..θα θελα πολυ ολο αυτο να ειναι η αρχη μια πραγματικης αλλαγης ..

αλλαγη
μια τοσο μα τοσο παρεξηγημενη λεξη..
και ξεζουμισμενη τοσα χρονια..

που ομως ειναι η μονη που εχουμε αναγκη.

tzotza είπε...

καλημερα λεο μου...
οπως εχω γραψει και αλλου, εγω με τις κορες μου και την αδελφη μου ψαχναμε να παρακαρουμε εκεινο το σαββατο για να παμε για καφε στα εξαρχεια..ειδαμε την 'επικινδυνη' ομαδα λιγα λεπτα πριν γινει η δολοφωνια...μια μικρη ομαδα παο παιδια ητανε..τιποτα παραπανω...
ο γιος μου παρων ειναι σε ολες τις πορειες και εχει φαει ολα τα χημικα με το κουταλι αυτες τις μερες οπως και πολλοι απο εμας(τον εδειξε και η τηλεοραση να ειναι φατσα καρτα στα ΜΑΤ στην πλατεια κοραη να τους φωναζει ομορφα συνθηματα αφου ειχαν ριξει δρακρυγωνα στις σκαλες του μετρο ενω καμια φασαρια δεν γινοτανε..τετοια μεγαλη περσονα ειναι!).απογοητευτηκε την δευτερα το βραδυ οταν ειδε ολα τα σπασιματα στο κεντρο..δεν υπηρχε τροπος να φυγουνε οι διαδηλωτες και αναγκαστηκα ειδε πολλα απο πρωτο χερι και αν και δεν ηθελε να με τρομαξει,ειχε και ο ιδιος τρομαξει πολυ...
εγω θελω να σταθω στο ποσο δαχτυλοδεχτουμενη εχω γινει την τελευταια εβδομαδα απο γονεις που ξαφνικα με κατακρινουνε που 'αφηνω' το παιδι μου και πηγαινει στις πορειες..τι σημαινει 'αφηνω'?εχει δικη του θελεση και αποψη νομιζω και εγω την υποστηριζω..τον υποστηριζω...αυτο ειναι μαλλον ενα πολυ μεγαλο λαθος στα ματια πολλων...
μετα ερχεται και η επομενη ερωτηση για το πως πως γινεται να δεχομαι να πεταει πετρες και να σπαει τα παντα..απλα τους κοιταω...ειναι οι ιδιοι που καποτε πηγαιναμε παρεα στις πορειες οταν ημασταν ανυπαντροι..που παρεα λεγαμε να αντισταθουμε σε πολλα καταστημενα..τωρα πια ομως δεν ειναι ετσι..τωρα πια ειναι ολοι βολεμενοι απο τον καναπε τους και κρινουνε και κατακρινουνε με το τηλεκοντρολ στο χερι..what a cowardly way to approach things..

δεν ξερω τι αλλο να πω...
ξαφνικα φοραμε κουκουλα ολοι οσο εχουμε την αναγκη να φωναξουμε...
ποτε την φορεσα και δεν το ειχα καταλαβει;;;;;
δεν ειναι απλα trendy;;;

tk είπε...

τωρα που κατεβηκαμε στον δρομο, μην χωθουμε πισω στον καναπε μας.

γαμω το κερατο μου

tzotza μου φταις που δεν αφηνεις τον γιο σου να παιζει playstation και τον στελνεις στο στομα του λυκου

αλλα αμα κατεβεις σε μια πορεια γινεσαι αμεσως κουκουλοφορος.

γαμησε τα

"οταν οι μπατσοι σκοτωσουν τα παιδια σας, τοτε θα βγειτε κι εσεις απ' τα κλουβια σας"

ετσι λεει ενα συνθημα. ασε τους να χασουν την βολη τους, την δουλεια τους, την περιουσια τους, τα παιδια τους, μεχρι να ξυπνησουν.

γονεις που μεγαλωσανε με πολυτεχνεια και μαλακιες και ξεχασανε...

συγγνωμη απο ολους αλλα βραζω μεσα μου αυτες τις μερες. λεω να παω να σπασω καμια βιτρινα. αλλα μετα θα με κυνηγανε χιλιαδες "αγανακτισμενοι πολιτες". (ετσι λεει το κρατος και τα ΜΜΕ τους χρυσαυγιτες, τους παρακρατικους, τους ασφαλιτες και την ομαδα Κενταυρος του Καλαμποκα που βγηκε παγανια στην Πατρα αυτες τις μερες)

αμε στο διαλο ολοι.

στους δρομους ειναι η θεση μας αδερφε, εκει γεννηθηκαμε.

afrodiet είπε...

Τελικά ο βλάκας μίλησε για παρεξήγηση. Μα τι αμοιβάδα - δικηγόρος είναι αυτός!

Dee Dee είπε...

Αν ακους μου, συγνωμη αλλα δεν τα καταλαβαινω αυτα τα πραγματα.

Δεν καταλαβαινω γιατι ξαφνιαστηκες και δεν περιμενες ολα αυτα που ειδες;; Αν ακους μου, δεν ακους τι γινεται χρονια τωρα στις διαδηλωσεις;;;;

..............

εγραψα ενα κατεβατο για σχολιο και το εσβησα. Η αγανακτηση με βαζει να γινομαι πολυ επιθετικη και ειναι κριμα.......αυτο το τσουρμο τα βλαμμενα παντα θα υπαρχουν αν δεν τα δειρουμε!

xxx

Negma είπε...

Όσο ΟΥΦΟ κι αν είναι στην παρούσα ανάρτηση, πειράζει που εγώ θέλω να ευχηθώ για τις γιορτές?

Ό,τι επιθυμείς να το πάθεις, φιλαράκι, να σου σκάσουν όλα τα καλά κατάμουτρα!

Πολλά φιλιά!!!

an205 είπε...

πέρασα να πω χρόνια καλά με υγεία...

Alex the Walker είπε...

αυτό με τον κούγια μου άρεσε πιο πολύ. ακόμα γελάω...

maya είπε...

καλησπέρα αν ακούς μου.
ό,τι και να γίνει
οι σκέψεις παραμένουν.
δεν ξεχνάμε.
λίγοι αλλά δεν ξεχνάμε.

εγώ και την αμαλία κουβαλάω
και τις φωτιές
και την ζαρντινιέρα
και τον αλλοδαπό στο αυτοκίνητο
και τον δημήτρη 8 χρόνια άδικα στην φυλακή
και τα πράσινα σταράκια
και τον γρηγορόπουλο
και...
και...


σε φιλώ
χχχχχχχχχχχχχχχ

maya είπε...

το ανάποδο του ίλιγγου μ'έπιασε
κατεβαίνοντας για να βρω ΠΟΥ μπορώ να σχολιάσω !!!!!!!!

!@$&*(#@!(!~!**@!

καλά να πάθεις.
ξέχασα τι ήθελα να πω τώρα !

καλημέρα !
χχχχχχχχχχχχχχ

ενίοτε είπε...

xmmm... άργησα
αλλά συγνώμη, στ' αλήθεια ο θάνατος του παιδιού ήταν τόσο καλή πρόφαση για σύσσωμη αντίδραση;
Εγώ λέω, την είχατε χάσει όλοι την μπάλα πριν ακόμη ακούσετε τις ειδήσεις. Πριν ακόμη μάθετε για το παιδί. Πριν ακόμη ξυπνήσετε και πιείτε τον πρωινό σας καφέ..